Βραδιά του Ερευνητή 2019

Το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Laser IPPL, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2019» και σας προσκαλεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 (17:00) στις εγκαταστάσεις του στα Τρία Μοναστήρια, στο Ρέθυμνο.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις της «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της, αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005. Φέτος, εκτός από το Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα στην Αθηνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Καλαμάτα και την Κόρινθο.

Οι επισκέπτες της βραδιάς στο Ρέθυμνο θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβουν μέρος σε πειράματα και δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν “εκλαϊκευμένες” παρουσιάσεις και να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ερευνητές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με Μουσική ένα από τα ποιοτικότερα, σε Πανελλήνιο Επίπεδο, Μουσικά συγκροτήματα οι Vamos Ensemble με την Ιωάννα Φόρτη (Οι Vamos Ensemble είναι μια ορχήστρα δεκαέξι μουσικών, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μαζί, με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά!). Θα υπάρχει και ελαφρύ δείπνο (μπουφέ).

Επιστημονικός Υπεύθυνος για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, είναι ο Καθηγητής Μιχάλης Ταταράκης, Δ/ντής του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος & Laser.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ξεκινούν το απόγευμα.

Ημερομηνία: 
25/09/2019