Γυναίκες επιστήμονες και ακαδημαϊκοί μιλούν στη “Ν.Κ.”

Άρθρο στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» με τίτλο «Τα πανεπιστήμια παράγουν γυναίκες επιστήμονες - Η αγορά εργασίας τους... γυρίζει την πλάτη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, γυναίκες επιστήμονες και ακαδημαϊκοί μιλούν στη “Ν.Κ.” για τα στερεότυπα που πρέπει να σπάσουν και τα άλματα που πρέπει ακόμη να γίνουν για να φτάσουμε στην ισότητα των δύο φύλων.

Από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εκθέτουν τις απόψεις τους η Δήμητρα Βερνάρδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η  Ελένη Κόκκινου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπονίας, η Ευρυδίκη Πατελάρου,  καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, η Ειρήνη Δήμου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού  και η Μαρία Παπαδακάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. 

"Οι γυναίκες του ΕΛΜΕΠΑ δουλεύουν εδώ και χρόνια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών όχι μόνο στη ακαδημαϊκή αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. Το Πανεπιστήμιο εκπονεί προγράμματα και συμμετέχει σε δράσεις που φέρνουν τη γυναίκα στο επίκεντρο."

Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης εδώ.

Ημερομηνία: 
09/03/2021