Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καλούν τα μέλη της Κοινότητας να συλλέξουν τρόφιμα/απορρυπαντικά/είδη προσωπικής υγιεινής/ρουχισμό σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου και περιγράφονται παρακάτω. 

Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας

Όσπρια, Ζυμαρικά, Γάλα, Ρύζι, άλλα συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας

Απορρυπαντικά

Σκόνη Πλυντηρίου

Είδη προσωπικής Υγιεινής (ανδρικά)

 Αφρόλουτρα, Αποσμητικά

Ρουχισμός (ανδρικός)

Ρουχισμός σε καλή κατάσταση για ηλικίες από 10-18 ετών, με νούμερα από S έως 2XL

Η συλλογή των τροφίμων και των ειδών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 έως Παρασκευή 23 Απριλίου, 8:30 π.μ.-14:30 μ.μ., στον χώρο του Κυλικείου.

Ποια είναι η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου;

Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου αποτελεί τμήμα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου, που είναι Ν.Π.Δ.Δ. και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σκοπός της Στέγης είναι να συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων στην οποία ενδέχεται να οδηγηθούν λόγω του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών.

Παρέχει φιλοξενία σε αγόρια ηλικίας 6-18 ετών με υλική και κοινωνική στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους με εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.

Η εισαγωγή ανηλίκων στη Στέγη γίνεται με δικαστική απόφαση ή αίτηση κηδεμόνων ή παραπομπή από Κοινωνική Υπηρεσία.

Σήμερα, στη Στέγη φιλοξενούνται αγόρια μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Το προσωπικό της Στέγης συνεπικουρεί ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει το διάβασμα των παιδιών καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων εντός και εκτός της Στέγης.

Ημερομηνία: 
20/04/2021