Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Καλώς ήλθατε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr/.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την αποστολή των πινάκων των επιτυχόντων από το Υπουργείο Παιδείας στις γραμματείες των Τμημάτων (κατ’ εκτίμηση μετά τις 5 Οκτωβρίου), στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα λάβουν στο email που έχουν δηλώσει, μήνυμα με αναλυτικές οδηγίες για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Ερωτήματα για την έκδοση των κωδικών μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση helpdesk@hmu.gr.

Σχετικές οδηγίες για πρωτοετείς φοιτητές έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ακαδημαϊκών τμημάτων. Για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται για σίτιση και στέγαση, πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας.

Ξεχωριστές ανακοινώσεις για κάθε κατηγορία εισαγωγής έχουν αναρτηθεί σε αυτή την ιστοσελίδα και στις ιστοσελίδες των ακαδημαϊκών τμημάτων.

Καλές σπουδές!

Κάντε like στην σελίδα μας στο FB για να ενημερώνεστε για ότι συμβαίνει στο ΕΛΜΕΠΑ.:

Πληροφοριακό Υλικό

Δυνατότητα εγγραφής στην Γβάθμια όσων επιτυχόντων δεν προέβησαν ήδη σε ηλεκτρονική εγγραφή για σοβαρούς λόγους.

Δυνατότητα εγγραφής μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του εισακτέου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.

Εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δίνεται η δυνατότητα «ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης εγγραφής και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής» για τους εισαγόμενους στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών.

Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων αντικειμενικών δυσκολιών με καταληκτική προθεσμία εγγραφής την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς

H εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς πραγματοποιείται από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.