Αλέξανδρος Αποστολάκης

 

Αλέξανδρος Αποστολάκης (BSc, MSc, PhD)

 

Επίκουρος Καθηγητής, με ειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο «Μάρκετινγκ Τουριστικών Επιχειρήσεων»
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τηλέφωνο: +30 2810 379621
Web Page: https://www.researchgate.net/profile/Alexandros_Apostolakis
Email: aapostolakis@hmu.gr και apostolakis.alexandros@gmail.com

 


Σύντομο Βιογραφικό


O Δρ Αποστολακης αποφοίτησε με πτυχίο (BSc) στα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο το 1999. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Τοπική και Περιφερειακή Οικονομική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο το 2000 και Διδακτορικό Δίπλωμα στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2005. Η διατριβή του εξέτασε τις προτιμήσεις των τουρίστων για δύο πολιτιστικούς πόρους στο νησί της Κρήτης, Ελλάδα. Παράλληλα με τη διδακτορική του διατριβή, ο Αλέξανδρος εργαζόταν ως βοηθός έρευνητης στο Κέντρο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάλυσης (CLREA) στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.
Ο Αλέξανδρος εκλέχθηκε σε θέση επίκουρου καθηγητή στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων το 2011. Είναι επίσης επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο, και συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Αλέξανδρου επικεντρώνεται κυρίως στην τουριστική βιομηχανία (την εξέταση των ατομικών προτιμήσεων μέσω διακριτών μοντέλων επιλογής) και περιλαμβάνει πάνω από 40 επιστημονικες διατριβες σε διεθνη επιστημονικά περιοδικά με κριτές και κεφάλαια βιβλίων – συλλογικούς τόμους.
Επιπλέον, ο Αλέξανδρος ειναι αξιολογητής και συνεργάτης σε όλα τα ακαδημαϊκά επιστημονικά περιοδικά στον χώρο του τουρισμού (Annals of Tourism Research, Tourism Management, Tourism Economics, Journal of Travel Research και άλλα).

Ιστοσελίδα: www.hmu.gr/MBA-Eng
Email: mba_engineers@hmu.gr

Social Media: Facebook | Twitter 

Τηλέφωνο: 2810 379874