Προκήρυξη 4ου Κύκλου Π.Μ.Σ. στη "Χρηματοοικονομική Διοίκηση" | Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση | ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Προκήρυξη 4ου Κύκλου Π.Μ.Σ. στη "Χρηματοοικονομική Διοίκηση"


Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου οργανώνει και λειτουργεί με επιτυχία, από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο:

 

"Χρηματοοικονομική Διοίκηση"

 
Το Πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης με στόχο τη δημιουργία ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή θεωρητική κατάρτιση και τεχνογνωσία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που επιβάλλει η ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική εξέλιξη, να στελεχώνει τις επιχειρήσεις και να αποτελεί τον πυρήνα επιμόρφωσης-κατάρτισης του κοινωνικού συνόλου.
Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της διεπιστημονικής έρευνας, η εκπόνηση πρωτοποριακών έργων εφαρμοσμένης έρευνας και η ανάπτυξη του κλάδου. Επίσης, στόχος είναι η επιμόρφωση ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την κάλυψη αναγκών σε εξειδικευμένες δραστηριότητές τους.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης ή πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα μερικής φοίτησης. Ο ετήσιος αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται σε  35 φοιτητές κατ’ ανώτατο όριο, εκ των οποίων ποσοστό μέχρι 30% απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Πρόγραμμα λειτουργεί με βάση το τελευταίο ΦΕΚ 4380/τ.Β/23-9-2020, όπου προβλέπονται τέλη φοίτησης ύψους 2.700€ συνολικά, ή 900€ ανά εξάμηνο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:
https://www.hmu.gr/mscfinman/

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών, τα μαθήματα του προγράμματος παρέχονται με την μορφή πλήρους και υποχρεωτικής φοίτησης δια της φυσικής παρουσίας ή με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ή μέσω μεθόδων εκπαίδευσης που υποστηρίζονται από το διαδίκτυο ή μεθόδων σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ή με οποιονδήποτε συνδυασμό μεθόδου εκπαίδευσης.

Τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν:
α) έντυπη αίτηση,
β) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
γ) αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος,
δ) αντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας,
ε) πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, σε επίπεδο τουλάχιστον Lower,
στ) δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ,
ζ) αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν),
η) επιστημονικές δημοσιεύσεις/διακρίσεις (εάν υπάρχουν), και
θ) επιπρόσθετα προσόντα όπως: πτυχία ΑΕΙ, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ειδικά σεμινάρια, γνώση Η/Υ, μαθήματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πιστοποιητικά συμπληρωματικής εκπαίδευσης, υποτροφίες, βραβεία, κ.ά.

Αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Π.Μ.Σ από 1 Ιουνίου έως και 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να υποβάλλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον 4ο κύκλο σπουδών (2021-2023).

Πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Τμήματος στα τηλέφωνα:
2810 3796-78 ή 12 ή 36 ή με email στη διεύθυνση secrmsc-fm@hmu.gr  
Ταχυδρομική διεύθυνση:
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρηματοοικονομική Διοίκηση»
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Σταυρωμένος, ΤΚ 71004, Ηράκλειο Κρήτης.
Ιστοσελίδα ΠΜΣ:  https://www.hmu.gr/mscfinman/
 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ και Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ
 
Δρ. Χρήστος Φλώρος
Καθηγητής
Ημ.νια Δημοσίευσης: 
Τρίτη, Ιούνιος 1, 2021 - 19:00

Email Διευθυντή: mscfinman@hmu.gr
Email Γραμματείας: secrmsc-fm@hmu.gr
Η σελίδα μας στο Facebook
Τηλ. Γραμματείας Μεταπτυχιακού: 2810 379678.
Τηλ. Γραμματείας Τμήματος: 2810 379612 ή 2810 379636.
Ταχυδρομική διεύθυνση:
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρηματοοικονομική Διοίκηση»
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Σταυρωμένος, ΤΚ 71004, Ηράκλειο Κρήτης.