Στα κορυφαία Τμήματα του κόσμου το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου | Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση | ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Στα κορυφαία Τμήματα του κόσμου το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου



Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) με έδρα το Ηράκλειο κατατάσσεται 96ο στον κόσμο ανάμεσα στα Τμήματα Χρηματοοικονομικής, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα IDEAS: (https://ideas.repec.org/top/top.finecon.html)

Επίσης, το Τμήμα κατατάσσεται 35ο στο κόσμο, σύμφωνα με την ίδια λίστα όταν λαμβάνει υπόψη τη διεθνή απήχηση της έρευνας τα τελευταία 10 χρόνια. Από την Ελλάδα, στην ίδια λίστα βρίσκονται μόνο δύο ακόμη ομοειδή Πανεπιστημιακά Τμήματα - του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι, η IDEAS είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιβλιογραφικού υλικού στον ευρύτερο χώρο των Οικονομικών Επιστημών αφού περιλαμβάνει πάνω από 4.000.000 ερευνητικά άρθρα, δοκίμια εργασίας, κλπ.

Αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, που αποδεικνύει ότι η ερευνητική δραστηριότητα στο Τμήμα είναι υψηλού επιπέδου με σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και απήχηση. Αξίζει να τονισθεί ότι, το Τμήμα προσφέρει με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι πτυχιούχοι του Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ως μέλη με πλήρη δικαιώματα και λαμβάνουν την προβλεπόμενη άδεια του Λογιστή-Φοροτεχνικού Β’ Τάξης. Επιπροσθέτως, μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και στον κλάδο ΠΕ80 (Οικονομίας).

Επίσης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 Μεταπτυχιακές Σπουδές στη «Λογιστική και Ελεγκτική» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), και στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση». Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων του Τμήματος χρειάζεται λιγότερο από ένα έτος για να βρει εργασία, ενώ το Τμήμα είναι πολύ γνωστό στην αγορά και ο τίτλος σπουδών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι σπουδών σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης. Τέλος, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης Διδακτορικού τίτλου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM) του Τμήματος

Ημ.νια Δημοσίευσης: 
Τρίτη, Ιούλιος 19, 2022 - 14:15

Email Διευθυντή: mscfinman@hmu.gr
Email Γραμματείας: secrmsc-fm@hmu.gr
Η σελίδα μας στο Facebook
Τηλ. Γραμματείας Μεταπτυχιακού: 2810 379678.
Τηλ. Γραμματείας Τμήματος: 2810 379612 ή 2810 379636.
Ταχυδρομική διεύθυνση:
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρηματοοικονομική Διοίκηση»
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Σταυρωμένος, ΤΚ 71004, Ηράκλειο Κρήτης.