HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

To Θερινό Σχολείο στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων στα Ανώγεια

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων στα Ανώγεια, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, οι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο που διεξάγεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με θέμα «Health Communication & Health Inequalities Across the Health Professions in Greece and the U.S.A».

Οι Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Rutgers University που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της Δομής, κ. Χαιρέτη Μανώλη, Διοικητικά Υπεύθυνο της Δομής,  κα Μορφωνιού Σοφία, Ψυχολόγο, κα Αναστασία Λιάνγκου, Κοινωνική Λειτουργό,  κα Αλεξάνδρα Κλαδάκη, εκπαιδευτικό  και να συζητήσουν μαζί τους θέματα που αφορούν την ιατρική και κοινωνική φροντίδα των Ασυνόδευτων Ανηλίκων που καταφθάνουν στην Ελλάδα, ξεφεύγοντας βεβιασμένα από ένα περιβάλλον πολέμου, καθώς και να διερευνηθούν γενικότεροι τρόποι προστασίας στο Δικαίωμα στην (σωματική και ψυχική) Υγεία των Προσφύγων. Σχετικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την κα Μορφωνιού Σοφία και την Δρ. Κατερίνα Οικονόμου του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων στα Ανώγεια, έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 25 ατόμων και είναι το μοναδικό στην Κρήτη. Τα προηγούμενα χρόνια στέγασαν εκατοντάδες παιδιά και νέους έως 18 ετών από τη Συρία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο (πρόσφατα και από την Ουκρανία) που βρέθηκαν μόνοι τους στην  χώρα μας χωρίς κάποιο συγγενικό πρόσωπο δίπλα τους, μακριά από τον πόλεμο. Το Κέντρο ξαναλειτούργησε το 2022 μετά από μία διακοπή δύο χρόνων.

Tο Θερινό Σχολείο «Health Communication & Health Inequalities Across the Health Professions in Greece and the U.S.A» διεξάγεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://https://www.hmu.gr/el/news/17182

Μετάβαση στο περιεχόμενο