HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

 

Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία

To ΠΜΣ με τίτλο «Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία» που λειτουργεί το Τμήμα Γεωπονίας στοχεύει στην επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων σε θέματα αιχμής της Γεωπονικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και τη μεταφορά σύγχρονης γνώσης σε όλα τα πεδία εφαρμογής και επιχειρηματικής αξιοποίησης στον αγροδιατροφικό τομέα. Το ΠΜΣ οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από σπουδές διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων (90 ECTS).

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας

 

Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού

Σκοπός του Π.Μ.Σ. “Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού” είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους εργαζομένους στη βιομηχανία του τουρισμού και ο εφοδιασμός τους με γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία της διοίκησης επιχειρήσεων αλλά και με γνώσεις απαραίτητες για να ανταποκριθούν στις συνεχείς εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας.
Η δημιουργία επιχειρηματικών στελεχών με σύγχρονη διοικητική σκέψη και ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων οργάνωσης και διοίκησης για το σχεδιασμό, την προώθηση και τη λήψη αποφάσεων σε μια τουριστική επιχείρηση ή οργανισμό, έχει απώτερο σκοπό την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων ώστε να καταστούν βιώσιμες και ανταγωνιστικές στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται:
• Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους φοιτητές για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
• Η εκπαίδευση σε σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία λήψης σημαντικών επαγγελματικών αποφάσεων.
• Η ανάπτυξη εργαζομένων που θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις φιλοξενίας, εστίασης και τουρισμού, καθώς και η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων σε αυτοαπασχολούμενους – ιδιοκτήτες μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι είναι πολλές φορές έχουν μόνο εμπειρική γνώση σε θέματα τουρισμού και διοίκησης.
• Η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε επιστημονικές περιοχές της διοίκησης.

Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Το ΠΜΣ Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός οργανώνεται από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Σκοπός του ΠΜΣ είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της Επιστήμης Δεδομένων, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και η ειδίκευση σε μεθόδους και τεχνικές ολοκληρωμένης διεπιστημονικής προσέγγισης και έρευνας. Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ διαθέτουν υψηλή θεωρητική κατάρτιση & τεχνογνωσία και είναι ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες που επιβάλλει η ραγδαία επιστημονική εξέλιξη, να στελεχώνουν ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αλλά και να αποτελούν τον πυρήνα επιμόρφωσης – κατάρτισης του κοινωνικού συνόλου.

Λογιστική & Ελεγκτική

 

Χρηματοοικονομική Διοίκηση

 

 

Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία

Το ΠΜΣ οργανώνεται από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και συμμετέχουν τα Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Executive MBA in Hotel Management

Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου διοργανώνουν Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στη «Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων». Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για τη δημιουργία επιστημόνων με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στην επιστήμη της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση στην οργάνωση και διοίκηση αποτελεσματικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον ξενοδοχειακό κλάδο, με τη θεματολογία του να περιλαμβάνει τη στρατηγική διοίκηση ξενοδοχειακών λειτουργιών, τις ιδιαιτερότητες διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, τις εφαρμοζόμενες νέες τεχνολογίες στον κλάδο και κάθε περιοχή γνώσεων που μπορεί να υποστηρίζει την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Σχολή Επιστημών Υγείας

 

Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης

Οργάνωση: Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Σκοπός: η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με σκοπό την δημιουργία στελεχών ικανών να ανταποκριθούν επαρκώς στην ενδυνάμωση ατόμων-οικογενειών και μεταναστευτικών ομάδων και κοινοτήτων για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά καταστάσεις κρίσης. Το ΠΜΣ έχει δύο κατευθύνσεις:

  • Α Κατεύθυνση «Παρεμβάσεις Κοινωνικής Εργασίας σε Καταστάσεις Κρίσης» (για κατόχους πτυχίου Κοινωνικής Εργασίας),
  • Β Κατεύθυνση «Διαμεθοδικές Παρεμβάσεις σε  Μετακινουμένους Πληθυσμούς» (για κατόχους πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας, Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας)

Διεπιστημονική Διαχείριση των Χρόνιων Νοσημάτων, της Αναπηρίας και της Γήρανσης

Tα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας, Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου οργανώνουν το παρόν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τρεις ειδικεύσεις:

  1. Ηγεσία σε Διεπιστημονικές Ομάδες Υγείας & Πρόνοιας
  2. Κοινωνική Εργασία στη Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων & Αναπηρίας
  3. Τεκμηριωμένη Διαιτητική Πρακτική στη Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων & Αναπηρίας

Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών με σύγχρονες και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην πρόληψη και διαχείριση των σύνθετων και πολυπαραγοντικών κλινικών, διατροφικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τα χρόνια νοσήματα, την αναπηρία και τη γήρανση μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση και με βάση σύγχρονες αρχές ηγεσίας και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας

 

 

Κοινοτική Εργασία και Κοινωνική Οικονομία

Το ΠΜΣ οργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συμμετέχει το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σχολή Μηχανικών

 

Ενεργειακά Συστήματα

Τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, οργανώνουν και λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Ενεργειακά Συστήματα».

Αντικείμενο – Σκοπός

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακά Συστήματα» έχει ως αντικείμενο, την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων, σε θέματα αιχμής των σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών, οι οποίες σχετίζονται τόσο με την παραγωγή, μεταφορά και χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και των αντικειμένων που άπτονται των ανανεώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η εκπαίδευση επιστημόνων και μηχανικών, με υψηλού επιπέδου γνώσεις, ώστε να αποτελέσουν στελέχη, να εισαγάγουν καινοτομία στην οργάνωση και την παραγωγική διαδικασία, συμβάλλοντας στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ οργανώνει το ΠΜΣ ΗΣΤΑ με έδρα τα Χανιά, ευθυγραμμιζόμενο με τη διαρκή τεχνολογική προσπάθεια για παραγωγή και εφαρμογή γνώσης σε θέματα που αφορούν την επιστήμη, την τεχνολογία και τις εφαρμογές των τηλεπικοινωνιών, της ηλεκτρονικής, των αυτοματισμών, των υπολογιστών, και της πληροφορικής. Το ΠΜΣ ολοκληρώνεται σε 3 εξάμηνα σπουδών πλήρους φοίτησης, ή περισσότερα εξάμηνα σπουδών μερικής φοίτησης, απαιτώντας είτε (α) 8 μαθήματα και διπλωματική εργασία, είτε (β) 12 μαθήματα. Τα μεταπτυχιακά μαθήματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και δεν έχουν προαπαιτούμενα, οπότε κάθε φοιτητής ρυθμίζει τη σειρά παρακολούθησης των μαθημάτων που επιλέγει. Η φοίτηση στο ΠΜΣ είναι δωρεάν, χωρίς δίδακτρα ή τέλη. Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων γνώσεων, καινοτόμων εμπειριών και εφαρμοσμένων δεξιοτήτων στις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής που παρουσιάζουν ραγδαία επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο. Σκοπός του ΠΜΣ είναι να εκπαιδεύει πτυχιούχους Τμημάτων Μηχανικών, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Θετικών/Τεχνολογικών Επιστημών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, να αναπτύσσει τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δεξιότητες τους και να δημιουργεί απόφοιτους υψηλού έτοιμους να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον.

Μηχανικών Πληροφορικής

Το ΠΜΣ «Μηχανικών Πληροφορικής» οργανώνεται από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε θέματα αιχμής της Πληροφορικής, προκειμένου οι απόφοιτοι  να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις κάθε ανταγωνιστικού περιβάλλοντος εργασίας. Σκοπό του προγράμματος αποτελεί, επίσης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων στις τρεις κατευθύνσεις του Προγράμματος, οι οποίες περιλαμβάνουν α) τα δίκτυα υπολογιστών  και τα πολυμέσα, β) την τεχνολογία λογισμικού και τις εφαρμογές αυτής, και γ) τα έξυπνα συστήματα και την αρχιτεκτονική των υπολογιστών. Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα, στοχεύει επίσης στην καλλιέργεια της ερευνητικής κουλτούρας, παρέχοντας τα εφόδια για  ερευνητική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου, η οποία μπορεί να συνεχιστεί σε διδακτορικό επίπεδο.

 

Laser, Πλάσμα και Εφαρμογές

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου μαζί με το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συντονίζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών LaPlA MSc σε Laser, Πλάσμα και Εφαρμογές. Ο κύριος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας ενάμιση έτους (τρία εξάμηνα) είναι η προετοιμασία επιστημόνων και μηχανικών υψηλής ποιότητας στον τομέα των πλασμάτων που παράγονται από λέιζερ, της φυσικής του λέιζερ και της αλληλεπίδρασης της ύλης με λέιζερ. Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ή σε συνεργαζόμενα εσωτερικά και εξωτερικά Πανεπιστήμια και να εργαστούν σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Το MSc πρόγραμμα θα επιτρέψει στους φοιτητές και τους αποφοίτους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αποκτώντας νέες γνώσεις μέσω της κινητικότητας σε κορυφαία πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες του εξωτερικού στον τεχνολογικό τομέα των Lasers και Πλάσμα. Οι απόφοιτοι θα ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες νέες υψηλής τεχνολογίας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς 10 μεταπτυχιακά μαθήματα και να πραγματοποιήσουν τη μεταπτυχιακή διπλωματική τους εργασία. Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία για φοιτητές πλήρους φοίτησης πραγματοποιείται στο τρίτο εξάμηνο.

Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές

Το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές” οργανώνεται από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και το Τμήμα Χημείας και Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. είναι να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών στη νανοτεχνολογία, προετοιμάζοντάς τους για την ανάπτυξη και την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας, ενώ παράλληλα προωθεί την έρευνα και την καινοτομία σε αυτόν τον σημαντικό επιστημονικό τομέα.

Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς» οργανώνεται από τις Σχολές Μηχανικών και Επιστημών Διοίκησης & Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και έχει έδρα το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα συμμετέχουν το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (επισπεύδον Τμήμα) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει αποφοίτους Τμημάτων ειδικότητας Μηχανικού και άλλων συναφών ειδικοτήτων στην εφαρμογή γνώσεων οργάνωσης, διοίκησης και οικονομίας για το σχεδιασμό, τον έλεγχο, την προώθηση και τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με μια επιχείρηση, ένα οργανισμό ή ένα φορέα. Το πρόγραμμα σπουδών κινείται στην κατεύθυνση των κύριων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας και ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες της κοινωνίας.

Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής

Το ΔΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής» συνδιοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, και προσφέρεται ως Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση στην έδρα αυτού (Ηράκλειο Κρήτης). Η φοίτηση στο ΔΠΜΣ είναι χωρίς δίδακτρα.
Σκοποί του ΔΠΜΣ είναι: (α) Η παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε σύγχρονες τεχνολογίες αυτοματοποίησης και καινοτομίας σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σχετιζόμενους με τη βιομηχανία, τη μεταποίηση, την αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, και την ενέργεια, και (β) Η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης μέσω έρευνας στα πεδία της ρομποτικής, των συστημάτων ελέγχου, των σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής, και των αυτοματισμών.
Η φοίτηση στο Πρόγραμμα διαρκεί 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Κατά τα δύο πρώτα οι φοιτητές παρακολουθούν συνολικά 8 μεταπτυχιακά μαθήματα (6 υποχρεωτικά και 2 επιλογής υποχρεωτικά), ενώ στο τρίτο εξάμηνο εκπονείται μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. Οι παραδόσεις των μαθημάτων είναι απογευματινές.
Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν ενδεικτικά:
– Να εργαστούν ως εξειδικευμένο προσωπικό σε παραγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις ή οργανισμούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.
– Να δραστηριοποιηθούν ως αυτοαπασχολούμενοι στο τεχνολογικό πεδίο της μελέτης, σχεδίασης και εφαρμογής προηγμένων συστημάτων παραγωγής, αυτοματισμού και ρομποτικής.
– Να καλύψουν θέσεις έρευνας ή διδασκαλίας στα γνωστικά αντικείμενα που πραγματεύεται το ΔΠΜΣ.
– Να συνεχίσουν σε διδακτορικές σπουδές.

Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος

Το ΠΜΣ οργανώνεται από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συμμετέχουν τα Τμήματα Γεωπονίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών

 

Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής

Το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΕΛΜΕΠΑ οργανώνει το ΠΜΣ στις “Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής”. Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η μελέτη του ήχου ως κύμα, ως σήμα και ως φορέα πληροφορίας τόσο σε επίπεδο εφαρμοσμένης γνώσης όσο και αναφορικά με σύγχρονες επιστημονικές κατευθύνσεις στον τομέα αυτό. Στόχος του ΠΜΣ είναι να παρέχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία για: α) τη διεκπεραίωση τεχνικών μελετών που σχετίζονται με προβλήματα ακουστικής β) την ανάπτυξη συστημάτων διάδρασης ανθρώπου-υπολογιστή με επίκεντρο τον ήχο και την μουσική, γ) την ανάπτυξη ευφυών εφαρμογών που εξάγουν αυτόματα πληροφορία από ηχητικά σήματα, δ) τη σχεδίαση και την υλοποίηση καινοτόμων τεχνικών σύνθεσης ηχητικών μοτίβων και ε) την επαφή και την εμβάθυνση στο σύγχρονο αντικείμενο της οπτοακουστικής και των εφαρμογών του.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο