HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Δωρεάν κύκλος μαθημάτων ‘’Αγγλική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία’’ (Επίπεδα Α2-Β1/Β2)

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ & ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Α2-Β1/Β2)

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΜΕΠΑ διοργανώνει και φέτος στο πλαίσιο του LINGUA CAFE, τον Κύκλο Μαθημάτων ‘’Αγγλική Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία’’ σε επίπεδο Α2 (Αρχάριοι) έως και Β1/B2 (‘Pre-Lower’/‘Lower’).
Η διάρκεια ορίζεται σε τρεις (03) μήνες ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέρχεται σε περίπου 20 φοιτητές.

Τα μαθήματα διεξάγονται δωρεάν σε διαδικτυακή μορφή (online). Υπάρχει η δυνατότητα δια ζώσης συναντήσεων, σε καθορισμένες ημερομηνίες, για περαιτέρω εξάσκηση ή διευκρινίσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στους φοιτητές που προτίθενται να μεταβούν στο εξωτερικό για Σπουδές ή Πρακτική μέσω Erasmus+ κατά το εαρινό εξάμηνο (Μάρτιος-Ιούνιος 2023) ή κατά το επόμενο χειμερινό εξάμηνο (Οκτώβριος-Ιανουάριος 2023).

Ο κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στα εξής:

  • Ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών για σπουδές ή πρακτική στο εξωτερικό μέσω Erasmus+.
  • Προετοιμασία των φοιτητών για την υποχρεωτική εξέταση Αγγλικής OLS, που δίνεται πριν και κατά τη λήξη της μετάβασης στο εξωτερικό μέσω Erasmus+.
  • Βελτίωση της ευχέρειας στην Αγγλική γλώσσα για καλύτερη απόδοση στα μαθήματα του ξένου Πανεπιστημίου και απρόσκοπτη επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον.
  • Αρχές Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας και επαφές με τους ξένους φοιτητές Erasmus+ που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο.
  • Υποβοήθηση για τα αναγνωρισμένα διπλώματα Αγγλικής από τον ΑΣΕΠ (Ελλάδα) σε επίπεδο Β1/Β2. Οι εν λόγω εξετάσεις δίνονται κάθε Μάιο/Ιούνιο ή Νοέμβριο/Δεκέμβριο.
  • Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης Αγγλικής, υπό την αιγίδα του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διδάσκουσα Αγγλικής και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, κ. Εύη Κόττη – EAP/ESP Lecturer, έως 05/12/2022 μέσω email στο: kottievi@hmu.gr.
Μετάβαση στο περιεχόμενο