HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Σεμινάριο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων και υποδομών», της πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ»

Το Εργαστήριο Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Κ45 της Σχολής Επιστημών Υγείας, Σεμινάριο με θέμα «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων και υποδομών», στο πλαίσιο της Πράξης Διασυνοριακής συνεργασίας ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ, του προγράμματος INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

Με το έργο ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ, στο οποίο συμμετέχουν η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμος Ηρακλείου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα Τμήματα Μελετών και Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναβαθμίζονται ενεργειακώς τα ιστορικά κτήρια της Λότζια / Δημαρχείο Ηρακλείου και του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Λευκωσία. Τα κατασκευαστικά έργα συνοδεύονται από δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης γνώσης στις τοπικές κοινωνίες.

Το σεμινάριο απευθύνθηκε αποκλειστικά σε στελέχη των Δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιήθηκε σε 2 κύκλους, με τρεις θεματικές ενότητες ο κάθε κύκλος: 

Α’ κύκλος

  • «Παραδείγματα ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών υποδομών», Δρ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης, Επιστημονικώς Υπεύθυνος Δικαιούχου «Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο», Καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
  • «Ενεργειακή Αναβάθμιση ιστορικού κτηρίου της Λότζια», Γιάννης Γιαννακουδάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, M.Sc, μέλος της ομάδας έργου ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ.
  • «Ενεργειακές παρεμβάσεις στις δημοτικές υποδομές ύδρευσης -άρδευσης», Δρ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης.

Β’ κύκλος

  • «Παραδείγματα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημαρχεία, σχολεία», Γιώργος Ζηδιανάκης, Φυσικός, M.Sc, μέλος της ομάδας έργου ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ.
  • «Έξυπνο δίκτυο Δήμων Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών-Αστερουσίων και Βιάννου», Δρ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης.
  • «Η προστιθέμενη αξία ως παράγοντας κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος λειτουργίας των ηλεκτροπαραγωγών μύλων», Δρ. Δημήτρης Χρηστάκης, Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Δρ. Κωνσταντίνος Κονταξάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και το παρακολούθησαν συνολικά 28 στελέχη από 11 Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο