HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Τον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής φιλοξένησε το ΕΛΜΕΠΑ 7 -10 Απριλίου 2023

Μία διαφορετική εκδήλωση με φαντασμαγορικό θέαμα φιλοξένησε το κλειστό γυμναστήριο ΜΑΡΚΟΣ  ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2023. Πρόκειται για τον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 4.000 επισκέπτες.

Ομάδες από 34 χώρες συμμετείχαν με τα ρομπότ- αθλητές τους σε 16 αθλήματα (ποδόσφαιρο, τοξοβολία, σφαιροβολία, πάλη κ.α.) ενώ υπήρχε και ειδική κατηγορία για ανθρωποειδή ρομπότ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να έρθουν οι διαγωνιζόμενοι και το ευρύ κοινό σε επαφή με την αθλητική ρομποτική. Κυρίως παιδιά – μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου – αλλά και πολλοί ενήλικες συμμετείχαν σε ομάδες στον διαγωνισμό με στόχο να δημιουργήσουν τους δικούς τους Αθλητές – Ρομπότ και να συναγωνιστούν στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Απώτερος σκοπός: να καλλιεργηθεί η ομαδικότητα, η δημιουργικότητα, η εφευρετικότητα και ο υγιής συναγωνισμός και να προβληθούν τα επιτεύγματα επιστημονικών πεδίων όπως η μηχανική, ο προγραμματισμός, τα μαθηματικά και η φυσική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο