HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

3η Συνεδρίαση της Ομάδας Εστίασης Ευφυούς Τουρισμού-Πολιτισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η 3η συνεδρίαση της Ομάδας Εστίασης του «Ευφυούς Τουρισμού – Πολιτισμού» της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Πρυτανείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο.

Η Ομάδα Εστίασης στον «Ευφυή Τουρισμό – Πολιτισμό» συγκροτήθηκε με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Κρήτης. Τα Παρατηρητήρια Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν διαχειριστικά και επιστημονικά τις εργασίες της ομάδας εστίασης. Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να αναδείξουν τις δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για μια πολιτική που αποτελεί συνέχεια της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης η οποία, μέσα από τη διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού, στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Κρήτη, μέσα από την διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό.
 
Τις εργασίες της συνεδρίασης άνοιξε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης ο οποίος χαιρέτησε το έργο της ομάδας και επεσήμανε το έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε νευραλγικά πεδία όπως είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός.
 
Στην 3η συνεδρίαση της Ομάδας Εστίασης Ευφυούς Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ, o Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής ΑΘανάσιος Μαλάμος, o Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Αλέξανδρος Αποστολάκης ως συντονιστής της ομάδας «Ευφυούς Τουρισμού – Πολιτισμού» καθώς και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Μάρκος Κουργιαντάκης. Συμμετείχαν επίσης η κυρία Φωτεινή Κατίκα, Αν. Διευθύντρια Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας (ΔΑΠΟΕ), η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης κυρία Χρύσα Δασκαλάκη, ο κύριος Θεόδωρος Κατερινάκης, Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου και Επιστημονικών Εταιρειών, Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης, ο κύριος Μανόλης Σκουλούδης, Επιχειρηματίας, “Polis H.M” ΑΞΤΕΕ/ Πρόεδρος ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ, ο κύριος Κυριάκος Παπαδάκης, Επιχειρηματίας/Συν-δημιουργός εφαρμογής “My Crete Guide”, η κυρία Θεοδώρα Στρατάκου από την διεύθυνση Πολιτισμού-Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, και η κυρία Ελένη Τσατσαρωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων ‘Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ’.
Μετάβαση στο περιεχόμενο