HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Εγγραφή επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων

Δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού ΕΛΜΕΠΑ

Εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), από Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 έως Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024,

και αφού σταλούν στο ίδρυμά μας οι πίνακες εγγεγραμμένων, θα λάβετε στο email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ, ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τον τρόπο έκδοσης των κωδικών σας, και την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Ο ιδρυματικός λογαριασμός θα σας δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών,  όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα (ΠΑΣΟ) (Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας), οι εφαρμογές ηλεκτρονικής γραμματείας (Student),  τα ηλεκτρονικά μαθήματα (eclass), η κάρτα σίτισης (Morpheus) κ.λπ.

Ερωτήματα σχετικά με την έκδοση κωδικών μπορείτε να αποστέλλετε από το εργαλείο της άμεσης επικοινωνίας (chat) στο κάτω μέρος της κεντρικής ιστοσελίδας του ΕΛΜΕΠΑ.

 Εγγραφή στα μαθήματα του Ά εξαμήνου

Η εγγραφή σας στα μαθήματα του Α’ εξαμήνου γίνεται αυτόματα από την γραμματεία του Τμήματος. Τα μαθήματα θα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα Student μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Αποστολή Βεβαίωσης εγγραφής – Πιστοποιητικού για τη στρατολογία

Για να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση εγγραφής ή πιστοποιητικό για τη στρατολογία, θα πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στην ιστοσελίδα Student μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Εκπρόθεσμη εγγραφή

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική εγγραφή σας για οιονδήποτε λόγο (π.χ. μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή άλλο σπουδαίο λόγο εξαιτίας του οποίου   δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση σας, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.

Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας), είτε με ταχυδρομική αποστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος <ονομασία Τμήματος>

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εσταυρωμένος

71410 Ηράκλειο, Κρήτης

Κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής, στην οποία θα δηλώνετε ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλετε, είναι ακριβή και αληθή.

 Η εκπρόθεσμη αίτηση εγγραφής υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος. Εφόσον η αίτησή σας εγκριθεί και είστε ήδη εγγεγραμμένος/-η σε άλλο Τμήμα/Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο νέο σας Τμήμα, θα πρέπει να ζητήσετε τη διαγραφή σας από τη Σχολή/Τμήμα που είστε ήδη εγγεγραμμένος/-η, προκειμένου να εκδοθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό διαγραφής το οποίο θα συνυποβάλετε με την αίτησή σας στο νέο σας Τμήμα.

 Εάν δεν εγγραφείτε ούτε με αυτή τη διαδικασία, χάνετε το δικαίωμα εγγραφής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο