HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English
Αρχική 5 Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών 5 Εγγραφή Αλλοδαπών-Αλλογενών Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και Αποφοίτων Λυκείων ή Αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Εγγραφή Αλλοδαπών-Αλλογενών Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και Αποφοίτων Λυκείων ή Αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η εγγραφή πραγματοποιείται στη Γραμματεία του Τμήματος από  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 υποβάλλοντας αίτηση εγγραφής και δικαιολογητικά.

Αίτηση – Δικαιολογητικά

Για την εγγραφή σας στα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, οφείλετε, στην παραπάνω προθεσμία, να υποβάλετε στη Γραμματεία του Τμήματος εισαγωγής σας, αίτηση εγγραφής η οποία θα συνοδεύεται από:

  1. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως προβλέπονται στη με αρ. πρωτ. Φ.152/103164/Α5/11-09-2024 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ. Αναλυτικά τα δικαιολογητικά εδώ.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα
    • Η Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να εκδοθεί είτε ψηφιακά μέσω του gov.gr είτε εντύπως, με βεβαίωση γνησίου υπογραφής

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, εγκρίνεται η εγγραφή.

Τρόποι υποβολής αίτησης – δικαιολογητικών

Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στη Γραμματεία του Τμήματος εισαγωγής σας, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία δική σας ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου σας, είτε με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής (με την ένδειξη στο φάκελο: για εγγραφή αλλοδαπού-αλλογενούς).

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:

Γραμματεία Τμήματος <ονομασία Τμήματος>

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εσταυρωμένος

71410 Ηράκλειο, Κρήτης

Επισημαίνεται ότι:

Οι εισαγόμενοι της ειδικής κατηγορίας της παρ.4Β1, του άρθρου 1 της με αριθ. πρωτ. Φ.151/20049/2007/Β6/2007 Υ.Α. (272 Β’), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 της με αριθ. πρωτ. Φ.151/82115/A5/2017 Υ.Α. (1873 Β’), με κυπριακή καταγωγή που υποχρεούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Κύπρο, μπορούν να εγγράφονται στο Τμήμα που έχουν επιλεγεί και μετά από την απόλυσή τους από τις τάξεις του στρατού, ύστερα από σχετική βεβαίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Πιστοποιητικά Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» ή Πιστοποιητικά Εκπλήρωσης Θητείας). Οι εν λόγω εισαγόμενοι εγγράφονται στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος αν αποκτήσουν οριστικό ή προσωρινό  απολυτήριο από τις τάξεις του στρατού μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Σε αντίθετη περίπτωση εγγράφονται σε επόμενο ακαδημαϊκό έτος αμέσως μετά την απόκτηση του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού μέσα στην προθεσμία εγγραφής των νεοεισαγομένων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία. Εάν ωστόσο αποκτήσουν οριστικό ή προσωρινό απολυτήριο μετά τη λήξη της εκάστοτε προθεσμίας εγγραφής, δύνανται και πάλι να εγγραφούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού ΕΛΜΕΠΑ

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την έγκριση της εγγραφής σας από τη Συνέλευση του Τμήματος, θα λάβετε  στο email που δηλώσατε στη Γραμματεία του Τμήματος, ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τον τρόπο έκδοσης των κωδικών σας, και την ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού ΕΛΜΕΠΑ.

Ο ιδρυματικός λογαριασμός θα σας δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα (ΠΑΣΟ) (Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας), οι εφαρμογές ηλεκτρονικής γραμματείας (Student),  τα ηλεκτρονικά μαθήματα (eclass), η κάρτα σίτισης (Morpheus) κ.λπ.

Ερωτήματα σχετικά με την έκδοση κωδικών μπορείτε να αποστέλλετε από το εργαλείο της άμεσης επικοινωνίας (chat) στο κάτω μέρος της κεντρικής ιστοσελίδας του ΕΛΜΕΠΑ. 

Εγγραφή στα μαθήματα του Ά εξαμήνου

Η εγγραφή σας στα μαθήματα του Α’ εξαμήνου γίνεται αυτόματα από την γραμματεία του Τμήματος. Τα μαθήματα θα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα Student μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Αποστολή Βεβαίωσης εγγραφής

Για να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση εγγραφής, θα πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στην ιστοσελίδα Student μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Εκπρόθεσμη εγγραφή

Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες, με αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης. Φοιτητής που δεν εγγράφηκε ούτε με τη διαδικασία αυτής της παραγράφου χάνει το δικαίωμα εγγραφής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος καθώς και για τα επόμενα έτη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο