HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Τουλούζη

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Ανώτατης Εκπαίδευσης, EAIE (European Association for International Education, Toulouse) 2024 που πραγματοποιείται στην Τουλούζη της Γαλλίας, από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024. Η έκθεση, με πάνω από 240 συνεδρίες και δραστηριότητες, καθώς και 200 εκθεσιακά περίπτερα, αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ευρώπη, προσελκύοντας περισσότερα από 7.000, δημόσια κι ιδιωτικά, πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Το ΕΛΜΕΠΑ εκπροσωπείται στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας “Study in Greece” (https://studyingreece.edu.gr) η οποία προωθεί την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο, ενώ ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιωάννης Δαλιακόπουλος συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου.

Η συμμετοχή του ΕΛΜΕΠΑ στην έκθεση EAIE2024, όπως και στη Διεθνή Έκθεση NAFSA 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο, επιβεβαιώνουν τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μέσω των μνημονίων συνεργασίας, τωνκοινών ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ΑΤΗΕΝΑ. Μεταξύ των προτεραιοτήτων αυτών σημαντική θέση κατέχουν η ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών για σπουδές και πρακτική άσκηση, η αύξηση των αγγλόφωνων μαθημάτων, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και θερινών σχολείων. Επιπλέον, ενισχύεται η προσέλκυση ακαδημαϊκών και ερευνητών από διεθνή Πανεπιστήμια και η υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, όπως η χρήση microcredentials και blockchain για την πιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Υψηλής προτεραιότητας δράση για το Πανεπιστήμιο μας είναι και η οργάνωση και συμμετοχή σε διεθνείς συνεργασίες COIL (Collaborative Online International Learning – Συνεργατική Διεθνής Μάθηση μέσω Διαδικτύου) και BIP (Blended Intensive Programmes – Συνδυασμένα Εντατικά Προγράμματα).

Μετάβαση στο περιεχόμενο