Η Πρωτοβουλία Σειρά Διαλέξεων “Beyond Business” συνεχίζεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και για το 2026
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) ανακοινώνει με χαρά τη συνέχιση της καινοτόμου πρωτοβουλίας “Beyond Business”. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα προσφέρει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία μια σειρά διαδραστικών διαλέξεων που ξεπερνούν τα στενά όρια των οικονομικών επιστημών, προάγοντας την πολυδιάστατη γνώση και τις σύγχρονες δεξιότητες.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος, η ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και η ψυχική ισορροπία μέσω της τέχνης αποτελούν εφόδια απαραίτητα για κάθε σύγχρονο πολίτη και επαγγελματία.
Το Πρόγραμμα των Διαλέξεων (Εαρινό Εξάμηνο 2026)
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα 201 (1ος όροφος, Πολυόροφο Κτίριο, ΣΕΔΟ) κατά τις ώρες 16:00 – 18:00, με το εξής πρόγραμμα:
- Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026: “Think Blue: Κατανοώντας τη Θάλασσα σε ένα Κόσμο Αλλαγών”
- Εισηγήτρια: Δρ. Γιολάντα Κουλούρη, Θαλάσσιος Βιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
- Θεματική: Μια κρίσιμη ματιά στο θαλάσσιο οικοσύστημα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
- Πέμπτη 30 Απριλίου 2026: “Reinventing the Greek Salad: Από την Παράδοση στην Καινοτομία της Γαστρονομικής Κρήτης”
- Εισηγήτρια: κα Σοφία-Χαρά Απλαδά, Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης – Παιδαγωγός.
- Θεματική: Η γαστρονομία ως εργαλείο πολιτιστικής ταυτότητας και τουριστικής καινοτομίας.
- Πέμπτη 14 Μαΐου 2026: “Διαχείριση Άγχους μέσω της Τέχνης: Τα Δημιουργήματα της Φαντασίας”
- Εισηγήτρια: κα Βίκυ Καμένου, Εικαστικός – Εκπαιδευτικός.
- Θεματική: Η τέχνη ως μέσο έκφρασης και ψυχικής αποφόρτισης στο απαιτητικό σύγχρονο περιβάλλον.
Οι διαλέξεις είναι ανοικτές στο κοινό.








