HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά

Αφιέρωμα για το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» με τίτλο «Πειραματισμός και δημιουργία στη Ρομποτική, στο Εργαστήρι του ΕΛΜΕΠΑ».

Στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιούνται σεμιναριακά μαθήματα που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικούΤα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά μαθήματα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη ή Παρασκευή (από τις 4.15 έως τις 5.45 το απόγευμα σε μικρά τμήματα των 8-10 ατόμων και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας).

Σε ένα άριστα οργανωμένο χώρο οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν ρομπότ, να αντιλαμβάνονται σύνθετα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες, τα μαθηματικά, τη φυσική και να παίζουν… μαθαίνοντας.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Αντώνης Κωνσταντάρας, «Ακολουθούμε την τεχνική της ευέλικτης μάθησης! Αυτό σημαίνει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα επαναλαμβάνουμε τον ίδιο κύκλο εργασιών. Ο κύκλος εργασιών είναι απλός. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα, το “σπάω” σε μικρότερα κομμάτια για να το λύσω και αποφασίζω την αλγοριθμική, τη σειρά που θα εκτελεστούν τα επιμέρους μικρότερα βήματα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν αυτό που ονομάζουμε αναλυτική σκέψη. Αυτό γίνεται σε κάθε κύκλο ασκήσεων που εκτελούμε».

Η εισαγωγή της ρομποτικής στα σχολεία είναι σημαντική γι’ αυτό οι άνθρωποι του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ μπορούν να προσφέρουν τη γνώση τους είτε στις σχολικές αίθουσες όταν προσκαλούνται από τα σχολεία, με τα σεμινάριά τους να παρέχονται δωρεάν, είτε στον χώρο του εργαστηρίου στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησηςτου ΕΛΜΕΠΑ με κάποιο αντίτιμο. 

Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο