HMU Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

English

Διαδικτυακή ομιλία με τίτλο ‘Engineering A Better World for all Humanity’ του καθ. Γιάννη Χ. Γιόρτσου Πρύτανη Viterbi School Of Engineering, University Of Southern California, USA

Η Σχολή Μηχανικών και το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή ομιλία με τίτλο 'Engineering A Better World for all Humanity' που θα παραδώσει ο καθηγητής Γιάννης Χ. Γιόρτσος (Πρύτανης, Viterbi School Of Engineering, University Of Southern California, USA). Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 17.00 ώρα Αθήνας.

Το link για να παρακολουθήσετε την ομιλία αυτή είναι το παρακάτω: 

https://www.youtube.com/channel/UC-L-24Fk5qakf_TxDadKH8g

Λίγα λόγια για αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο:

Η μηχανική και η τεχνολογία οδηγούν την ανακάλυψη και την καινοτομία σε όλους σχεδόν τους κλάδους με έναν πρωτοφανή ρυθμό, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο με την πρόοδο στον υπολογισμό όλων των τύπων και την αυξανόμενη συνάφεια των επιστημών AI και δεδομένων. Απαιτείται εξαιρετική τεχνική ικανότητα για να συνεχίσουμε να οδηγούμε αυτόν τον μετασχηματισμό – το έχουμε χαρακτηρίσει ως την ανάγκη να αγκαλιάσουμε την εκθετική. Στη συνεχή και αμείλικτη αλληλεπίδραση της διεπαφής της τεχνολογίας με την κοινωνία, ανθρωπότητα, και το περιβάλλον διαβίωσης, η μηχανική έχει γίνει η κατάλληλη πειθαρχία για την επίλυση προβλημάτων που μοιάζουν με μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων όλο και πιο ανθρωποκεντρικών. Αυτή η μηχανική + νοοτροπία διαπερνά μια τεράστια ποικιλία επιστημονικών κλάδων και τομέων, δημιουργώντας ιδιαίτερα γόνιμους λόγους συνεργασίας και καινοτομίας σε όλες τις επιστήμες, τα επαγγέλματα και τις τέχνες. Ταυτόχρονα, η επιλογή των προβλημάτων που πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση είναι μια ηθική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι καθώς εκπαιδεύουμε τους μηχανικούς, καινοτόμοι, και τεχνολόγοι του αύριο, θα πρέπει επίσης να τους βοηθήσουμε με την οικοδόμηση του χαρακτήρα, διαμορφώνεται από μια βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, ηθική, και τον αντίκτυπο, προορίζεται και ακούσια της μηχανικής και της τεχνολογίας στην κοινωνία, ανθρωπότητα και το περιβάλλον διαβίωσης. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, με βαθιές τεχνολογικές και ανθρώπινες διαστάσεις, πρέπει να επανεφεύρουμε, να καινοτομούμε και να οδηγούμε συνεχώς. Μαζί, η ικανότητα και ο χαρακτήρας συλλαβίζουν την εμπιστοσύνη και τη δημιουργία αξιόπιστων μηχανικών, που χρειάζονται πιο επειγόντως σήμερα από ποτέ.
Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε βασικά, εμφανή χαρακτηριστικά αυτών των ιδεών και τη συνάφεια τους με την εκπαίδευση και την έρευνα στον τομέα της μηχανικής. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των σχετικών νοοτροπιών για τους προπτυχιακούς φοιτητές μηχανικών μας, όπως αρθρώνεται στο πρόγραμμα Grand Challenges Scholars, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία τέτοιων πτυχιούχων μηχανικών.

Εκ μέρους της Σχολής Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ και του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων. 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο