Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, διοργανώνει από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Coventry, από 25 έως 28 Απριλίου 2023, στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, στη Σητεία Λασιθίου Κρήτης, το International workshop: “The Cretan Diet as a way of life – Olive Oil”, ένα από τα πιο εμβληματικά θέματα του ελληνικού Brand στο εξωτερικό.
Η Κρητική Διατροφή (ΚΔ) ή Κρητική Μεσογειακή Διατροφή (ΚΜΔ), είναι ένας συνδυασμός τρόπου ζωής και διατροφής που παραδοσιακά συνδέεται με τη μακροζωία και την καλή υγεία. Όσον αφορά τη διατροφή, η ΚΔ και η ΚΜΔ περιλαμβάνει την κατανάλωση ελαιόλαδου ως πρωτογενούς λίπους.
Στις εργασίες του διεθνούς σεμιναρίου θα συμμετέχουν 19 Βρετανοί και 11 Έλληνες φοιτητές. Τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τον άξονα, “Κρητική Διατροφή: ένα ταξίδι από τη Μινωική εποχή στη τεκμηριωμένη θεραπευτική διατροφή, τα οφέλη του ελαιολάδου για την υγεία, η στάση και η χρήση του καταναλωτή ελαιόλαδου, ευρωπαϊκές διατροφικές συνήθειες”.