Ειρήνη Δήμου

 

Ειρήνη Δήμου

 

 

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού – Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας

Τηλέφωνο:
+30 2810 379603
Web Page: https://irinidimou.wordpress.com/
Email: irdimou@hmu.gr & irdimou@gmail.com

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Ειρήνη Δήμου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων). Έχει εργαστεί στο παρελθόν και ως συνεργαζόμενο προσωπικό στο online MBA του Πανεπιστημίου του Liverpool και ως καθηγήτρια πλήρους απασχόλησης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Είναι απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και σπούδασε με υποτροφία από το ΙΚΥ για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Surrey. To διδακτορικό της είχε ως αντικείμενο το Στρατηγικό Μάνατζμεντ στις Διεθνείς Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων των Journal of Business Research, Journal of Marketing Channels και Journal of Hospitality Marketing & Management. Επιπλέον έχει εκπονήσει
διάφορες κλαδικές μελέτες, ως εξωτερική συνεργάτης διεθνών και Ελληνικών εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν το στρατηγικό μάνατζμεντ με έμφαση στις τουριστικές επιχειρήσεις, τη διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων και την τουριστική εκπαίδευση. Επίσης, είναι αξιολογητής άρθρων σε διεθνή περιοδικά, όπως το Journal of Economics and Management Strategy, Annals of Tourism Research, Anatolia, EuroMed Journal of Business και Industry and Higher Education. Τέλος, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Ερενητικά Προγράμματα, που πραγματοποιούνται μέσα από συνεργασίες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ιστοσελίδα: www.hmu.gr/MBA-Eng
Email: mba_engineers@hmu.gr

Social Media: Facebook | Twitter 

Τηλέφωνο: 2810 379874