Άνοιξε εκ νέου, το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, από 12/09/2024 – 18/09/2024

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ψηφιακή υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, επιτρέπει, εκ νέου, από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, το σύστημα κατάθεσης αιτημάτων, για τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση εντός της πρώτης προθεσμίας (25/6/2024 - 31/7/2024).

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε απευθείας, μέσω της σελίδας:
https://stegastiko.minedu.gov.gr

είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση».

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην ανωτέρω ιστοσελίδα έχουν επίσης αναρτηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Για να ολοκληρωθεί το αίτημα στεγαστικού επιδόματος, απαιτείται υποχρεωτικά και σωστά, η συμπλήρωση στο αντίστοιχο πεδίο, του αριθμού (IBAN) του τραπεζικού βιβλιαρίου του δικαιούχου. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση ο δικαιούχος του τραπεζικού βιβλιαρίου να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δικαιούχο του στεγαστικού επιδόματος, δηλαδή το άτομο με τους κωδικούς taxisnet του οποίου πραγματοποιείται η εισαγωγή στην ειδική εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος.
Οι δικαιούχοι του Στεγαστικού Επιδόματος θα μπορούν παράλληλα, να καταθέσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, όπως αυτά απαιτούνται και εάν απαιτούνται (μετά τον έλεγχο κριτηρίων και την  «Ολοκλήρωση» της κατάθεσης της Αίτησης»), ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ΜΟΡΦΕΑΣ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ακολουθώντας τις οδηγίες και τον σύνδεσμο που θα λάβουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, έπειτα από τον έλεγχο της αίτησής τους από τον αρμόδιο υπάλληλο. Τα συμπληρωματικά έγγραφα απαιτείται να κατατίθενται οπωσδήποτε σε μορφή PDF.

Η επικοινωνία με το Τμήμα Φοιτητικών Παροχών, για το στεγαστικό επίδομα:
τηλεφωνικά: 2810379122
ή στο email: vaspap@hmu.gr

Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
Τμήμα Φοιτητικών Παροχών