Κ.Ε.Α.

Δωρεάν μετακίνηση με αστικά  ΚΤΕΛ των ευπαθών οικονομικά φοιτητών
για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021

Ηράκλειο,  28/08/2020

 

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ότι και την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020 - 2021 θα διανεμηθούν δωρεάν εισιτήρια αστικών μεταφορών σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Σητεία και Άγιο Νικόλαο μέσω κοινωνικού προγράμματος που χειρίζεται η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Αστικά ΚΤΕΛ Κρήτης.

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της Κοινωνικής Δράσης από τον τόπο διαμονής στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Κρήτης για το Ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των δωρεάν εισιτηρίων είναι η εγγραφή των φοιτητών ή των οικογενειών τους στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)» μέσω της πανελλαδικής εφαρμογής ΚΕΑ στην ιστοσελίδα https://www.keaprogram.gr εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί στο ΦΕΚ128/24-1-2017/Β’ τεύχος. Δίνεται η κατεύθυνση (όχι υποχρέωση) της εγγραφής στο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν ώστε να εγκριθεί η αίτηση σας άμεσα.
Οι φοιτητές που οι ίδιοι υποβάλουν φορολογική δήλωση ή (οι οικογένειες τους), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet μπορούν να υποβάλουν μόνοι τους αίτηση ηλεκτρονικά στο www.keaprogram.gr ή να ζητήσουν βοήθεια σε κάποιο ΚΕΠ του Δήμου τους.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα ΚΕΑ μπορούν έως την αποκλειστική προθεσμία 20/09/2020, να κοινοποιήσουν το έντυπο έγκριση της αίτησης τους από το Κ.Ε.Α στα Γραφεία της Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Τμήμα Φοιτητικών Παροχών, μαζί με το Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, Τμήμα, ΑΦΜ, ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, κινητό τηλέφωνο, για να διεκδικήσουν τα Δωρεάν Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών που θα δοθούν με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020 - 2021.

Για την ηλεκτρονική σας επικοινωνία με το Τμήμα Φοιτητικών  Παροχών της Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., χρησιμοποιήστε το ιδρυματικό σας email μόνο και στείλετε μας την έγκριση της αίτησης σας για Ηράκλειο: dfm@hmu.gr , για Χανιά litsiou@hmu.gr, για Ρέθυμνο efpoulou@hmu.gr, για Σητεία patsianokat@hmu.gr και για Άγιο Νικόλαο karofillou@hmu.gr με τίτλο στο μήνυμα σας: ΚΤΕΛ 2020 «ονοματεπώνυμο & Α.Μ.  Τμήματος».
 

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 
___________________________