ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δωρεάν Μετακίνηση με αστικά  ΚΤΕΛ των ευπαθών οικονομικά φοιτητών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δωρεάν Μετακίνηση με αστικά  ΚΤΕΛ των ευπαθών οικονομικά φοιτητών

                                                                                                              Ηράκλειο,  26/07/2022

Ενημερώνουμε τους  φοιτητές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ότι  την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 θα διανεμηθούν δωρεάν εισιτήρια αστικών μεταφορών σε  Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Σητεία και Άγιο Νικόλαο, μέσω κοινωνικού προγράμματος που χειρίζεται η  Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ  Κρήτης.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των δωρεάν εισιτηρίων είναι η εγγραφή των φοιτητών ή των οικογενειών τους στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)» μέσω της πανελλαδικής εφαρμογής ΚΕΑ στην ιστοσελίδα https://www.keaprogram.gr , εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις, όπως αυτά περιγράφονται στην υπ. αρ. Δ13/οικ. 53923/23-07-2021, ΦΕΚ 3359-Β-28/07/21. Δίνεται η κατεύθυνση (όχι υποχρέωση) της εγγραφής στο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν ώστε να εγκριθεί η αίτηση σας άμεσα .
Οι φοιτητές που οι ίδιοι υποβάλουν φορολογική δήλωση ή οι οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet μπορούν να υποβάλουν μόνοι τους αίτηση ηλεκτρονικά στο www.keaprogram.gr ή να ζητήσουν βοήθεια σε κάποιο ΚΕΠ του Δήμου τους.
 
Όλοι οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα ΚΕΑ μπορούν να προσκομίσουν το έντυπο έγκρισης της αίτησής τους από το Κ.Ε.Α στα Γραφεία της Δ/νσης  Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ, στο Τμήμα Φοιτητικών Παροχών, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα Δωρεάν Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών που θα δοθούν με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.
Για την ηλεκτρονική σας επικοινωνία με το Τμήμα Φοιτητικών  Παροχών της Δ/νσης  Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο και τις πόλεις που δραστηριοποιείται το Ίδρυμα,  χρησιμοποιήστε το φοιτητικό σας email (μόνο) και αποστείλετε την έγκριση της αίτησής σας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συνημμένα στην παρούσα ανακοίνωση), στα emails :
 

 με τίτλο στο μήνυμα σας : ΚΤΕΛ 2022, Ονοματεπώνυμο και Α.Μ.  Τμήματος.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
 
Παρακάτω θα βρείτε συνημμένα σε ηλεκτρονική μορφή:

  1. Την Αίτηση για την Περιφέρεια Κρήτης
  2. Την Υπεύθυνη Δήλωση για την Περιφέρεια Κρήτης