ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2019 - 2020 ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2019 - 2020

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (5%, ΑΘΛΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που εισάγονται στα Τμήματα της πόλης του Ηρακλείου με εγγραφή ειδικών κατηγοριών:
  1. φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τ.Α΄/4-9-2009), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει για ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020), 2) αθλητών, 3) φοιτητές από μετεγγραγραφή
ότι η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για παροχή στέγασης και σίτισης, θα πραγματοποιείται πλέον  ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
 
Η διαδικασία θα είναι η ακόλουθη:
 
ΒΗΜΑ 1ο: Ηλεκτρονική αίτηση για Σίτιση και Στέγαση.
Ο φοιτητής επισκέπτεται την νέα εφαρμογή στο https://secretariat.hmu.gr/ και αφού συνδεθεί, πληκτρολογώντας το user name και το password με το οποίο μπαίνει στο e-class, επιλέγει Αιτήσεις και μετά αίτηση σίτισης ή στέγασης. Στη συνέχεια, ο φοιτητής συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση – φόρμα με τα ατομικά, οικονομικά και κοινωνικά του στοιχεία, στα αντίστοιχα πεδία.
 
ΒΗΜΑ 2ο: Επισύναψη δικαιολογητικών. Για να ολοκληρωθεί η αίτηση του φοιτητή για σίτιση και στέγαση πρέπει να καταθέσει - επισυνάψει τα απαιτούμενα έντυπα – δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την κάθε αίτηση ξεχωριστά για την παροχές που επιθυμεί. Τα παραπάνω θα πρέπει να επισυνάπτονται σε ψηφιοποιημένη μορφή (αρχεία .pdf) στα αντίστοιχα πεδία που ζητούνται.
 
ΒΗΜΑ 3ο: Οριστική υποβολή της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πρωτοκόλληση. Ο αριθμός μητρώου που δίνεται από τις γραμματείες, θα πρέπει να κρατείται από τους υποψήφιους αφού τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σύμφωνα με αυτό το μοναδικό νούμερο.
Αιτήσεις που δεν έχουν υποβληθεί οριστικά, δεν θα εξετάζονται.
 
Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος των ηλεκτρονικών αιτήσεων από το Τμήμα Φοιτητικών Παροχών της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. Την περίοδο αυτή μπορούν να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους υποψηφίους, για αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία (δηλ. την ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που παρέχει το Ίδρυμα στη διεύθυνση https://webmail.edu.hmu.gr 
Οι φοιτητές θα πρέπει να προσκομίσουν τις ελλείψεις τους σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία pdf) αποστέλλοντάς τα αποκλειστικά στο mail επικοινωνίας της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας  fmerimna@hmu.gr (ΟΧΙ κάνοντας απάντηση στο mail από το οποίο ειδοποιήθηκαν), αναγράφοντας επίσης το ονοματεπώνυμο και τον Αρ. Μητρώου του φοιτητή.
 
Οι νέοι δικαιούχοι τις δωρεάν ΣΙΤΙΣΗΣ, θα χρησιμοποιούν την φοιτητική τους ταυτότητα – ΠΑΣΟ όταν επισκέπτονται το εστιατόριο.
 
Η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/11/2019 στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25/11/2019 και ώρα 24:00, προκειμένου να ανακοινωθούν εγκαίρως τα αποτελέσματα από το Τμήμα Φοιτητικών Παροχών.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μετά τη λήξη της προθεσμίας 25/11/2019, καμία αίτηση δεν θα μοριοδοτείται με ελλιπή δικαιολογητικά. Γι΄ αυτό συνιστούμε στους φοιτητές να φροντίσουν να καταθέσουν όλα  τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μοριοδότησή τους μέσα στις προθεσμίες.
  • Πληροφορίες και διευκρινήσεις για τη Σίτιση και τη Στέγαση θα δίνονται από το Τμήμα Φοιτητικών Παροχών στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς και στο γραφείο του Κτιρίου Δ΄ των Εστιών.

 

Τμήμα Φοιτητικών Παροχών
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
18/11/2019