Ενημέρωση για την επιστροφή των Φοιτητών στην Εστία

Η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας  ενημερώνει τους Φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  που θα επιστρέψουν  στη Φοιτητική Εστία σύμφωνα με :

  • την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237/2020 (ΦΕΚ 1699/Β/05.05.2020) αρ. 3 παρ.1α
  • Την υπ.αρ.πράξη 33/07-05-2020 του Πρυτανικού Συμβουλίου και
  • Την Την υπ.αρ.πράξη 34/14-05-2020 του Πρυτανικού Συμβουλίου

ότι:

Α) Προϋπόθεση για τη διαμονή στην Εστία, από 22/05/2020 ημέρα Παρασκευή, είναι:
       1) στην τρέχουσα δήλωση μαθημάτων του φοιτητή να εμπεριέχονται Εργαστηριακά Μαθήματα ή
       2) Να υλοποιούν την Πρακτική τους Άσκηση ή
        3) να εκπονούν την Πτυχιακή τους εργασία.

Β) ΠΡΙΝ την έναρξη του ταξιδιού τους από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και  για τη διασφάλιση της υγείας όλων, οι φοιτητές δεν θα πρέπει  να παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, διάρροια, απώλεια γεύσης ή όσφρησης, κεφαλαλγία, αδυναμία αναπνοής, μυαλγία, κ.λπ. Αν παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να παραμείνουν στην μόνιμη κατοικία τους.

 Γ) Απαραίτητη προϋπόθεση, για όλους ανεξαρτήτως τους φοιτητές,   κατά την άφιξή τους στην Εστία, πριν μεταβούν στα δωμάτιά τους, είναι η επίσκεψη τους  στο Eποπτείο του Κτιρίου Β όπου θα δηλώνουν την έναρξη διαμονής τους και να προμηθεύονται πληροφοριακό υλικό σχετικά με τον  COVID-19. 

Δ) Κατά την άφιξή τους οι φοιτητές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια.
Ε) Σε περίπτωση που κατά τη διαμονή του, στην εστία κάποιος από τους φοιτητές παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα, όπως αυτά της παραγράφου Β, θα πρέπει να παραμείνει στο δωμάτιό του και να ενημερώσει αμέσως τον ΕΟΔΥ τηλ. 1135  για λήψη περεταίρω οδηγιών και επίσης το προσωπικό της εστίας στα κιν. τηλ. 6974921085 και 86.

ΣΤ) Οι φοιτητές που θα διαμείνουν στην Φ. Εστία δεν επιτρέπεται να φιλοξενούν άλλα άτομα.

Ζ) Ενημερώνουμε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές μας που διαμένουν στις εστίες ότι δεν θα επιβαρυνθούν  λειτουργικών εξόδων κατά τη χρονική διάρκεια που οι εστίες ήταν κλειστές λόγω COVID-19.