Στέγαση

 

ΣΤΕΓΑΣΗ

Στο Τ.Ε.Ι Κρήτης λειτουργεί η Φοιτητική Εστία του Τ.Ε.Ι. που αποτελείται από 4 κτίρια το Α,Β,Γ και το Δ που βρίσκονται στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεων 400μ. περίπου νοτικά από αυτές(δυστυχώς στα παρατήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας φοιτητών, εκτός από το παράρτημά μας στη Σητεία).

Σε όλα τα κτίρια που υπάρχουν στο Ηράκλειο, μπορούν να στεγασθούν 296 φοιτητές και 23 στο κτίριο του παραρτήματος στην Σητεία. Υπάρχουν 56 θέσεις σε δίκλινα, 4 θέσεις ειδικά διαμορφωμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες ΑμΕΑ και 236 θέσεις σε μονόκλινα. Τα δίκλινα διαθέτουν δική τους τουαλέτα και μπάνιο ενώ τα μονόκλινα ανά 2 μια τουαλέτα και μπάνιο.
Το κόστος διαμονής είναι 30€ το μήνα για τα δίκλινα και 45€ τα μονόκλινα, ενώ οι πολύτεκνοι δεν πληρώνουν. Τα παραπάνω έσοδα καλύπτουν ως επί το πλείστον εκδηλώσεις των σπουδαστών και ένα μικρό μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Την ευθύνη για την λειτουργία των Εστιών έχουν από κοινού το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και το (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ). Η Εστία διοικητικά ανήκει στο Τμήμα Φοιτητικών Παροχών της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας.

Α)Τον μήνα Οκτώβριο (νέοι χειμερινού εξάμηνου)
Β)Τον μήνα Φεβρουάριο (νέοι εαρινού εξάμηνου)

Οι αιτήσεις των παλαιών φοιτητών επανεξετάζονται τον Ιούνιο και οι δικαιούχοι εισάγονται από 1η Σεπτέμβρη. Τα κριτήρια εισδοχής είναι κοινωνικό-οικονομικά. Την ευθύνη των αποτελεσμάτων έχει το Συμβούλιο της Φοιτητικής Μέριμνας (Σ.Φ.Μ) με πρόεδρο τον εκάστοτε αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Οι φοιτητές που δεν λαμβάνουν δωμάτιο στις εστίες μπορούν να πάρουν το στεγαστικό επίδομα εάν τηρούν τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στο άρθρο 10 του νόμου 3220/2004 (ΦΕΚ 15Α/2004).